Samsung E1190

Samsung E1190 – De Samsung E1190 is een iets oudere inklapbare telefoon met weinig toeters en bellen. Je kan de abonnementen inclusief de Samsung E1190 vergelijken op GSMPlaza.nl. De E1190 is een van de goedkoopste telefoons uit de stallen van Samsung. Met een traditioneel “clamshell” design, een erg laag prijskaartje en weinig imposante specificaties is de Samsung E1190 bestemd voor een bepaalde doelgroep: ... Meer over Samsung E1190
Expert review

Samsung E1190 review

Samsung E1190 – De Samsung E1190 is een iets oudere inklapbare telefoon met weinig toeters en bellen. Je kan de abonnementen inclusief de Samsung E1190 vergelijken op GSMPlaza.nl. De E1190 is een van de goedkoopste telefoons uit de stallen van Samsung. Met een traditioneel “clamshell” design, een erg laag prijskaartje en weinig imposante specificaties is de Samsung E1190 bestemd voor een bepaalde doelgroep: mensen die enkel willen bellen en berichtjes sturen. Alles wat je wilt weten over de Samsung E1190 lees je hieronder in onze uitgebreide review.

Samsung E1190 review

De Samsung E1190 straalt vooral een iets goedkopere maar nog steeds stevige look uit. Het inklapbare ontwerp bestaat vooral uit plastic, maar aan de achterkant vinden we een fijne textuur met metalen afwerking terug. De telefoon ligt ook goed in de hand. Met een gewicht van slechts 71 gram is de E1190 een vrij licht toestel.

Het scherm heeft een kleine grootte van 1,43 inch meegekregen. Dat is zeker niet groot, maar wel voldoende voor simpele opdrachten. De E1190 maakt gebruik van een verouderd CSTN paneel waardoor de kleurenweergave en kijkhoeken niet echt optimaal zijn. Verder bedraagt de resolutie slechts 128 op 128 pixels. Ook niet erg goed, maar voor een erg goedkoop toestel als deze vinden we dat niet zo erg.

De interface die Samsung heeft geplaatst op de E1190 is best netjes, maar is soms wat lastig te lezen en wat druk door het kleine display. Het besturingssysteem is erg lichtgewicht en daarom ook vlotjes in gebruik. De telefoon beschikt niet over veel toeters en bellen. Er wordt verbinding gemaakt met het 2G netwerk, 3G en Wi-Fi ondersteuning ontbreken uiteraard. Echter ontbreken ook een MP3-speler, Bluetooth en een FM Radio. Deze telefoon is dus letterlijk enkel geschikt om te bellen en te sms’en. Enkele spelletjes en een rekenmachine worden wel meegeleverd.

Een camera aan de achterkant is helemaal niet aanwezig. Ook opslagcapaciteit wordt niet voorzien. Je kan geen MicroSD kaartje in het toestel steken.

De mindere functionaliteit zorgen echter wel voor een groot voordeel: de batterijduur is immens lang. Vaak kan je zelfs weken overleven zonder een stopcontact. Een groot pluspunt ten opzichte van de moderne smartphone.

In de verpakking vinden we naast het toestel zelf ook een batterij, een oplader en de snelstartgids terug.

Pluspunten

  • Prima inklapbaar design
  • Enkele meegeleverde spelletjes en rekenmachine
  • Erg goedkoop
  • Perfect voorbeeld van een “no-nonsense” toestel

Minpunten

  • Een FM Radio of mediaspeler had wel leuk geweest

 

 

Conclusie

De Samsung E1190 is zonder twijfel in hart en nieren een klassieke telefoon. Het toestel is prima geschikt om te bellen en te sms’en, maar daar stopt het ook. Uiteraard is het prijskaartje wel erg aantrekkelijk. Als je op zoek bent naar een erg goedkope gsm of een back-uptoestel valt de inklapbare Samsung E1190 zeker te overwegen. Als je toch liever iets meer functionaliteit wilt, raden we je een voordelige smartphone of een iets duurder mobieltje aan.

Samsung E1190 vergelijken

In dit onderdeel gaan we de Samsung E1190 vergelijken met een gelijkaardige concurrent: de Samsung E1270. Een telefoon van hetzelfde merk dus, gezien de beperkte beschikbaarheid van ‘clamshell’ telefoons.

Gelijkenissen

Zoals hierboven vernoemd zijn beide telefoons inklapbaar. Het ontwerp is dan ook vrij gelijkaardig. De accuduur is erg indrukwekkend en de prijskaartjes van beide toestellen vallen erg mee.

Verschillen

Als we de verschillen van tussen de Samsung E1270 en de Samsung E1190 vergelijken valt ons het volgende op. Ten eerste is het ontwerp van de E1190 – hoewel erg gelijkaardig – toch een tikkeltje beter. De E1270 bestaat vrijwel volledig uit plastic, terwijl de Samsung E1190 is afgewerkt met metalen aspecten.

De E1190 zorgt echter wel voor wat meer functionaliteit. Zo is hier wel een FM Radio aanwezig, zodat je ook onderweg naar je favoriete radiozender kan luisteren. Ook is het scherm opvallend groter met een bredere beeldverhouding en formaat van 1,7 inch, scherper en komt de interface veel meer tot z’n recht. De Samsung E1190 beschikt ook over grotere toetsen om gemakkelijk te kunnen navigeren. Uiteraard blijven beide toestellen klassieke gsm’s en zijn bellen en sms’en de belangrijkste functies.

Processor
Poorten & interfaces
Netwerk
WifiNee
BluetoothNee
Berichten
Camera
Tweede cameraNee
Accu/Batterij
Capaciteit800 mAh
Accu typeLithium-Ion (Li-Ion)
Multimedia
Beeldscherm
Beeldschermdiagonaal3,63 cm (1.43")
Resolutie128 x 128 Pixels
Gewicht en omvang
Gewicht71,2g
Breedte4,4 cm
Diepte1,89 cm
Hoogte8,8 cm
Opslagmedia
Compatibele geheugenkaartenNee
Navigatie
GPSNee
Oproep-management
VideobellenNee
LuidsprekerJa
Conferentiegesprek mogelijkJa
TrilalarmJa
Gesprekstijd timerJa
Performance
Dual SIM supportNee
AbonnementstypeSim-lock vrij
Persoonlijke informatie managementAlarmklok, Rekenmachine, Kalender, Omvormer, Timer, Stopwatch
VliegtuigmodusJa

Andere Samsung GSM's