Samsung E1270

Samsung E1270 – De Samsung E1270 is een goedkoop mobieltje met een inklap-design. Je kan de abonnementen inclusief de Samsung E1270 vergelijken op GSMPlaza.nl. De Samsung E1270 is het klassieke voorbeeld van het gsm: een traditioneel ‘clamshell’ ontwerp dat inklapbaar is, een erg laag prijskaartje en gewoon een goed toestel om mee te bellen en te sms’en. Dit model van Samsung biedt weinig extra functionali... Meer over Samsung E1270
Expert review

Samsung E1270 review

Samsung E1270 – De Samsung E1270 is een goedkoop mobieltje met een inklap-design. Je kan de abonnementen inclusief de Samsung E1270 vergelijken op GSMPlaza.nl. De Samsung E1270 is het klassieke voorbeeld van het gsm: een traditioneel ‘clamshell’ ontwerp dat inklapbaar is, een erg laag prijskaartje en gewoon een goed toestel om mee te bellen en te sms’en. Dit model van Samsung biedt weinig extra functionaliteiten maar is dan ook bestemd voor mensen die liever geen smartphone in huis halen. Onze uitgebreide review van de Samsung E1270 vind je hieronder.

Samsung E1270 review

Het ontwerp van de Samsung E1270 werd vrij simpel gehouden. Een minimalistisch ontwerp vooral bestaande uit plastic, uiteraard met inklapbaar scherm. De telefoon ligt wel prima in de hand. De telefoon weegt zo’n 82,9 gram, vrij licht dus. De grote toetsen zorgen voor een prima navigatie.

Het scherm is 1,77 inch groot, wat een gangbaar formaat is voor dit type toestel. De schermresolutie bedraagt 128 op 160 pixels. Op het eerste gezicht lijkt dat niet bijster veel, maar voor een traditionele gsm is dat meer dan voldoende. Het TFT paneel zorgt voor middelmatige kijkhoeken en een vrij slechte kleurenweergave beperkt tot 65.000 verschillende kleuren. Aangezien de Samsung E1270 erg voordelig is, vinden we dat niet zo erg.

Samsung gebruikt haar eigen lichte interface voor de E1270. Die is best overzichtelijk in de menu’s, maar het startscherm kan soms wat overweldigend zijn door de vele icoontjes en de beperkte schermgrootte. Door de tragere processor loopt de Samsung E1270 ook niet altijd even soepel. Er wordt verbinding gemaakt via het 2G netwerk, ondersteuning voor Bluetooth, 3G of Wi-Fi is uiteraard niet aanwezig. Wel is er een MP3-speler en een FM Radio aanwezig, zodat je altijd naar je favoriete muziek of radiozender kan luisteren. Er worden enkele simpele applicaties en spelletjes meegeleverd.

De Samsung E1270 beschikt niet over een camera. De opslagcapaciteit is eerder beperkt: het toestel wordt meegeleverd met 32 of 64 megabyte aan opslaggeheugen. Een MicroSD kaartje kan je jammer genoeg niet gebruiken.

Een groot voordeel van een traditionele gsm in vergelijking met de moderne smartphone is de gigantische batterijduur. Deze telefoon van Samsung vormt hier zeker geen uitzondering op. De E1270 kan namelijk een volledige week overleven zonder in de buurt te komen van een stopcontact.

In de doos vinden we naast het toestel zelf ook de batterij, de oplader en een handleiding terug.

Pluspunten

  • Prima no-nonsense telefoon
  • Goed en degelijk inklap-ontwerp
  • Goed scherm
  • Overzichtelijke interface
  • FM Radio en MP3 speler
  • Opmerkelijk lange batterijduur

Minpunten

  • Camera had leuk geweest
  • Geen uitbreidbaar geheugen

Conclusie Samsung E1270 review

De Samsung E1270 is een ideaal toestel als je gewoon wilt bellen en sms’en. Geen overbodige functionaliteiten, alhoewel de toch graag de mogelijkheid hadden om het geheugen uit te breiden. Ook moet je er rekening mee houden dat er geen camera aanwezig is. Het prijskaartje en de accuduur zijn natuurlijk uitstekend. De Samsung E1270 is dus een prima ‘clamshell’ telefoon.

Samsung E1270 vergelijken

In dit onderdeel gaan we de Samsung E1270 vergelijken met een gelijkaardige concurrent: de Alcatel One Touch 1040.

Gelijkenissen

Beide toestellen zijn erg goedkope telefoons en focussen zich vooral op twee aspecten: telefoneren en sms’en. De functionaliteit van zowel de Samsung E1270 als de Alcatel One Touch 1040 zijn vrij beperkt: er is geen camera aanwezig en ook geen uitbreidbaar geheugen. Ook de schermgrootte is met een formaat van 1,8 inch vrij gelijkaardig. Een FM Radio is wel aanwezig op beide toestellen. De batterijduur is op beide gsm’s uitstekend.

Verschillen

De One Touch 1040 van Alcatel beschikt over een handige zaklampfunctie. Verder is het voornaamste verschil natuurlijk het ontwerp: de Alcatel heeft een traditioneel design terwijl de Samsung E1270 kan inklappen.

Voor de rest zijn er geen andere verschillen, en beide toestellen zijn uitstekend als gsm of back-up toestel. De voorkeur voor een simpel of inklapbaar ontwerp is het belangrijkste verschil.

 

 

Processor
Poorten & interfaces
USBJa
Netwerk
GSM frequentiebanden900, 1800 MHz
3GNee
WifiNee
Wifi standaardenNee
BluetoothNee
Berichten
Camera
Tweede cameraNee
Accu/Batterij
Capaciteit800 mAh
Multimedia
Beeldscherm
Beeldschermdiagonaal4,5 cm (1.77")
Resolutie160 x 128 Pixels
Gewicht en omvang
Gewicht82,9g
Breedte4,65 cm
Diepte1,795 cm
Hoogte9,5 cm
Opslagmedia
Compatibele geheugenkaartenNee
Navigatie
GPSNee
Oproep-management
WachtstandJa
Gesprek in de wacht zettenJa
VideobellenNee
LuidsprekerJa
Conferentiegesprek mogelijkJa
SnelkiezenJa
TrilalarmJa
Gesprekstijd timerJa
Performance
Dual SIM supportNee
AbonnementstypeSim-lock vrij
Persoonlijke informatie managementAlarmklok, Rekenmachine
Ondersteuning voor contactgroepenJa
Microfoon muteJa

Andere Samsung GSM's