Yarvik Ingenia Nimity

Yarvik Ingenia Nimity – De Yarvik Ingenia Nimity is een opvallende budget smartphone met een aantal indrukwekkende specificaties. De prijzen van de abonnementen inclusief de Yarvik Ingenia Nimity smartphone kan je vinden en vergelijken op GSMPlaza.nl. Met de Ingenia Nimity brengt Yarvik een betaalbare budgetphone op de markt met een prachtig OLED scherm, een vlotte processor en Android 4.2 Jelly Bean. B... Meer over Yarvik Ingenia Nimity
Expert review

Yarvik Ingenia Nimity review

Yarvik Ingenia Nimity – De Yarvik Ingenia Nimity is een opvallende budget smartphone met een aantal indrukwekkende specificaties. De prijzen van de abonnementen inclusief de Yarvik Ingenia Nimity smartphone kan je vinden en vergelijken op GSMPlaza.nl. Met de Ingenia Nimity brengt Yarvik een betaalbare budgetphone op de markt met een prachtig OLED scherm, een vlotte processor en Android 4.2 Jelly Bean. Bovendien is er plaats voorzien voor twee SIM kaartjes. Op papier is de prijs-kwaliteitverhouding van de Yarvik Ingenia Nimity uitstekend, maar hoe presteert het toestel in de praktijk? Je leest er alles over in onze review hieronder.

Yarvik Ingenia Nimity review

Het ontwerp van de Yarvik Ingenia Nimity maakt veelal gebruik van afgeronde hoeken en ziet er best goed uit. Aan de voorkant vinden we voornamelijk glas terug met een drietal capacitieve Android knopjes onder het display. De rest van de behuizing bestaat uit plastic en kunststof. De Ingenia Nimity ligt prima in de hand maar de bouwkwaliteit is niet super. Het vele plastic zorgt ervoor dat de smartphone nogal fragiel kan zijn. De dikte blijft met 10,3 millimeter redelijk beperkt.

Het scherm heeft een grootte van 4 inch meegekregen, waardoor de Ingenia Nimity redelijk compact blijft. De schermresolutie bedraagt hier 360 op 640 pixels, wat eigenlijk best weinig is. Daardoor zijn de webpagina’s niet heel erg scherp en ook de interface ziet er soms korrelig uit. Wel heeft Yarvik gekozen voor een superieur OLED paneel, welke een veel betere kleurenweergave biedt dan concurrerende smartphones. Een OLED paneel is een toestel van deze prijsklasse is erg uniek, de kijkhoeken zijn eveneens prima. Een krasbestendig laagje zoals Corning Gorilla Glass is niet aanwezig.

De processor in de Nimity is redelijk sterk, het gaat hier om een dual-core chip (twee rekenkernen) met een snelheid van 1,3 GHz. De meeste applicaties zullen geen problemen vormen voor de Yarvik Ingenia Nimity, enkel de iets intensievere applicaties en toepassingen zullen wat moeizamer verlopen. Yarvik heeft het toestel voorzien van 512 megabyte aan intern RAM geheugen, net voldoende voor lichte multitasking. De telefoon biedt verder ondersteuning voor 3G, Bluetooth 3.0, FM Radio en A-GPS.

Aan de achterzijde vinden we een vrij deftige 5 megapixel camera terug die uiteraard wordt vergezeld door een LED flitser. De sensor neemt prima kiekjes en is ook in staat om filmpjes op te nemen in een degelijke kwaliteit van 720p (HD Ready). Een frontcamera is ook aanwezig, maar die heeft een vrij lage resolutie van 0,3 megapixels. Het is wel netjes dat Yarvik een tweede camera meelevert, gezien het beperkte prijskaartje. Zo kan je alsnog selfies nemen en videogesprekken houden op de Yarvik Ingenia Nimity.

De interne opslagcapaciteit bedraagt 4 gigabyte, wat natuurlijk vrij weinig is. Gelukkig kan je probleemloos een MicroSD kaartje gebruiken om die opslagcapaciteit – goedkoop – te vergroten. In de verpakking vinden we naast de Nimity zelf ook nog een handleiding, een oplader en een USB kabel terug.

Unieke eigenschappen van de Yarvik Ingenia Nimity

Als er iets is waar de Yarvik Ingenia Nimity met kop en schouders uitsteekt boven de concurrentie, is het de gebruikte techniek voor het scherm. OLED is namelijk vele malen beter dan een traditioneel scherm op gebied van kleurreproductie. Ook een leuke extra is de aanwezigheid van Dual SIM functionaliteit: zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijk werk en privé gescheiden houden op één toestel.

Verder wordt de smartphone geleverd met het Android 4.2 Jelly Bean besturingssysteem. Niet de meest recente versie, maar de interface is wel soepel en veelzijdig. Jammer genoeg komt er geen update aan naar Android 4.3 of Android 4.4 KitKat. In tegenstelling tot vele andere merken levert Yarvik geen grafische schil mee voor Android. Dat is helemaal niet negatief, want de standaard interface van Android is namelijk erg mooi en overzichtelijk, maar voornamelijk erg licht. Op een budgettoestel als deze is dat erg belangrijk om een vlot systeem te garanderen.

Pluspunten

  • Prachtig OLED beeldscherm
  • Zeer degelijke prestaties
  • Camera’s nemen goede foto’s en filmpjes
  • Uitbreidbaar geheugen
  • Dual SIM
  • Goed voor beginnende smartphone gebruikers

Minpunten

  • Lage schermresolutie
  • Bouwkwaliteit niet super
  • Draait niet op de meest recente versie van Android

Conclusie Yarvik Ingenia Nimity review

De Ingenia Nimity van het budgetmark Yarvik is zeker en vast een uniek toestel. De meest fantastische eigenschap is het kleurrijke OLED paneel, waardoor je een beeldscherm van erg hoge kwaliteit krijgt in een goedkope smartphone. Verder stellen de prestaties zeker niet teleur en ook met de camera’s zijn we erg tevreden. Alleen jammer van de iets lagere schermresolutie en de mindere bouwkwaliteit. Als je die minpuntjes echter niet zo erg vindt, kunnen we de Yarvik Ingenia Nimity van harte aanraden.

Yarvik Ingenia Nimity vergelijken

In dit onderdeel gaan we de Ingenia Nimity smartphone vergelijken met het topmodel van hetzelfde merk: de Yarvik Ingenia X1.

Gelijkenissen

Beide toestellen zijn voor een erg zacht prijsje verkrijgbaar en delen ongeveer hetzelfde ontwerp. Ook de Ingenia X1 biedt ondersteuning voor twee SIM kaarten. Verder zijn de prestaties vrij gelijkaardig, de hoeveelheid intern geheugen is identiek.

Verschillen

De Ingenia X1 heeft een aanzienlijk groter beeldscherm van 5,3 inch. Jammer genoeg wordt dat nog steeds gecombineerd met een beperkte schermresolutie. Verder doet de camera van de X1 het beter: de sensor aan de achterzijde heeft een kwaliteit van 8 megapixels. Er is echter ook een belangrijk nadeel vergeleken met de Nimity: de X1 draait immers op het sterk verouderde Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Daarom is de Nimity toch wat soepeler. Bovendien biedt Jelly Bean ook een groter aantal applicaties aan.

Processor
Kloksnelheid1,3 GHz
Processorkernen2
Poorten & interfaces
USBJa
USB versie2.0
Netwerk
GSM frequentiebanden850, 900, 1800, 1900 MHz
3GJa
4GNee
WifiJa
3G standaardenHSDPA, HSUPA
Wifi standaarden802.11b, 802.11g, 802.11n
BluetoothJa
Bluetooth versie4.0
Berichten
Camera
Hoofdcamera resolutie5 MP
AutofocusJa
Ingebouwde flitserJa
Tweede cameraJa
Video recordingJa
Accu/Batterij
Capaciteit1500 mAh
Accu typeLithium-Ion (Li-Ion)
Continu audio afspeeltijd30 uur
Continu video afspeeltijd6 uur
Multimedia
Ondersteunde audioformatenAAC, APE, FLAC, MP3, OGG, WAV, WMA
Ondersteunde videoformaten3GP, ASF, AVI, DIVX, FLV, H.263, H.264, MKV, MOV, MP4, RM, RMVB, WMV
Ondersteunde beeldformatenBMP, GIF, JPG, PNG
Beeldscherm
Beeldschermdiagonaal10,16 cm (4")
Resolutie360 x 640 Pixels
Beeldscherm typeOLED
Touch technologieMulti-touch
Gewicht en omvang
Gewicht136g
Breedte6,3 cm
Diepte1,03 cm
Hoogte12,16 cm
Opslagmedia
Interne opslagcapaciteit4 GB
Interne RAM512 MB
Compatibele geheugenkaartenMicroSDHC, microSD (TransFlash)
Geheugenkaart32 GB
Navigatie
GPSJa
Oproep-management
Performance
Inclusief besturingssysteemAndroid
Dual SIM supportNee
Besturingssysteem versie4.2.2
AbonnementstypeSim-lock vrij
Persoonlijke informatie managementAlarmklok, Rekenmachine, Kalender