Samsung Galaxy Xcover 2

Samsung Galaxy Xcover 2 – De Samsung Galaxy Xcover 2 is zonder twijfel een erg stevige smartphone, ideaal voor het zware werk. De prijzen van de abonnementen inclusief de Samsung Galaxy Xcover 2 smartphone kan je vinden en vergelijken op GSMPlaza.nl. Met een extreem robuuste body kan de Galaxy Xcover 2 zeker en vast tegen een stootje. Ondanks de zware bescherming blijft het prijskaartje van de Galaxy Xc... Meer over Samsung Galaxy Xcover 2
Expert review

Samsung Galaxy Xcover 2 review

Samsung Galaxy Xcover 2 – De Samsung Galaxy Xcover 2 is zonder twijfel een erg stevige smartphone, ideaal voor het zware werk. De prijzen van de abonnementen inclusief de Samsung Galaxy Xcover 2 smartphone kan je vinden en vergelijken op GSMPlaza.nl. Met een extreem robuuste body kan de Galaxy Xcover 2 zeker en vast tegen een stootje. Ondanks de zware bescherming blijft het prijskaartje van de Galaxy Xcover 2 vrij licht en zijn de specificaties prima. Maar kan de Samsung Galaxy Xcover 2 ook in onze review haar mannetje staan? Je leest het hieronder.

Samsung Galaxy Xcover 2 review

Het ontwerp van de Galaxy Xcover 2 is op z’n minst opmerkelijk te noemen. Om een stevige telefoon te bouwen, heb je natuurlijk een stevig ontwerp nodig. Het display wordt omgeven door een erg ‘ruggedized’ behuizing die volledig schokabsorberend is. Onder het scherm bevinden zich drie fysieke Android knopjes. Behalve het glas van het beeldscherm is de Samsung Galaxy Xcover helemaal uit metaal vervaardigd. Het geeft de smartphone bovendien ook een erg stoere look. Het metaal aan de achterkant heeft een fijne textuur voor een goede grip. Alle aansluitingen en poorten zijn voldoende beschermd om schade te voorkomen. Zelfs de achtercover kan je op slot doen.

Het beeldscherm is niet zo spannend, maar mag er toch best wezen. Een formaat van 4,0 inch zorgt ervoor dat de Galaxy Xcover 2 eerder compact is. Door de behuizing is de Xcover 2 echter wel wat groter dan andere 4 inch toestellen. De schermresolutie bedraagt hier 480 op 800 pixels, prima voor deze doeleinden en het prijskaartje. Uiteraard heeft Samsung Corning Gorilla Glass gebruikt als extra bescherming tegen krasjes. Het TFT paneel zorgt voor iets mindere kijkhoeken, maar dat valt in de praktijk best mee.

Wat betreft de processorkracht bevindt de Galaxy Xcover 2 zich in de middenklasse. De chip beschikt over twee rekenkernen die elk draaien op 1 GHz. De meeste applicaties zullen probleemloos werken, maar intensieve taken zijn minder geschikt voor de Xcover. Er is 1 GB aan intern werkgeheugen voorzien, multitasking is dus zeker mogelijk. Met grafisch intensieve spelletjes zal de Galaxy Xcover 2 wat problemen hebben, maar simpele games zoals Angry Birds lopen uitstekend. De ruwe telefoon biedt ondersteuning voor 3G, Bluetooth 4.0, A-GPS en GLONASS.

Aan de achterkant vinden we een 5 megapixel camera terug met een degelijke beeldkwaliteit. Een LED flitser is aanwezig. Dankzij een handige feature kan je tegelijkertijd filmpjes opnemen en foto’s trekken: het beste van twee werelden. Je kan trouwens opnemen met een resolutie van 720p. Een frontcamera is ook aanwezig, maar die beschikt over een lage resolutie van 0,3 megapixels. Selfies en videogesprekken zien er niet bijster goed uit, maar het kan er zeker mee door.

De Samsung Galaxy Xcover 2 heeft 4 GB aan vrije opslagruimte voorzien. Uiteraard kan je dit gemakkelijk uitbreiden met behulp van een MicroSD kaartje tot en met 32 gigabyte. In de doos vinden we naast de Galaxy Xcover 2 zelf ook nog een handleiding, een oplader en een USB kabeltje terug.

Unieke eigenschappen van de Samsung Galaxy Xcover 2

De smartphone wordt geleverd met het Android 4.1.2 Jelly Bean besturingssysteem. Jammer genoeg heeft Samsung geen plannen om een upgrade te voorzien naar een recentere versie, zoals Android 4.4 KitKat. Samsung levert haar eigen grafische schil bovenop de standaard Android omgeving, TouchWiz UI genoemd. TouchWiz staat erom bekend overzichtelijk te zijn en gebruiksvriendelijk, maar is soms wat sloom in gebruik door de zware processorbelasting.

Uiteraard is het stevige design vrij uniek voor een smartphone. Niet alleen is het ontwerp uitstekend gefabriceerd om schade door stoten of vallen tegen te gaan, de Xcover 2 is ook stofdicht en waterproof. Het heeft hiervoor een felbegeerde IP67 certificering in de wacht kunnen slepen, je kan de Galaxy Xcover 2 tot 1 meter en 30 minuten lang onderwater gebruiken. Ook ideaal als je foto’s onder water wilt nemen.

Pluspunten

  • Ijzersterk ontwerp, ligt goed in de hand
  • Dikte relatief beperkt
  • Prima beeldscherm
  • Goede mid-range prestaties
  • Stof- en waterdicht
  • Uitbreidbaar geheugen

Minpunten

  • Schermresolutie kon wat hoger
  • Frontcamera van mindere kwaliteit
  • Geen upgrade naar Android 4.4 KitKat

Conclusie Samsung Galaxy Xcover 2 review

De Samsung Galaxy Xcover 2 is uitermate interessant als je op zoek bent naar een toestel dat haar eigen mannetje kan staan. Met een schokbestendige, stofdichte en watervrije behuizing is geen enkele uitdaging te veel voor de Xcover 2. De prestaties (en het prijskaartje) behoren wel tot de middenklasse. Als je een iets snellere, maar eveneens stevige smartphone wilt, kan je de duurdere Samsung Galaxy S4 Active overwegen.

Samsung Galaxy Xcover 2 vergelijken

In dit onderdeel gaan we de Samsung Galaxy Xcover 2 vergelijken met een gelijkaardige concurrent: de Sony Xperia Go.

Gelijkenissen

Beide smartphones kunnen duidelijk tegen een stootje. Net als de Samsung beschikt de Xperia Go over stofdichte en watervrije specificaties met IP67 certificaat. Na een update van Sony draait de Xperia Go ook op het Android 4.1 Jelly Bean besturingssysteem. De camera’s zijn identiek, alsook de processor.

Verschillen

De Xperia Go beschikt over 8 GB opslaggeheugen i.p.v 4, maar beschikt slechts over 512 MB RAM-geheugen. Het scherm van de Xperia is met een beelddiagonaal van 3,5 inch ook wat kleiner, dat gaat gepaard met een lagere resolutie van 320 op 480 pixels. Wel is het stevige design van de Xperia Go wat beter ‘verstopt’, op het eerste gezicht zou je niet denken dat de Xperia Go is uitgerust met een robuuste body die tegen een stootje kan.

Processor
Kloksnelheid1 GHz
Poorten & interfaces
USBJa
Netwerk
GSM frequentiebanden850, 900, 1800, 1900 MHz
3GJa
WifiJa
3G standaardenHSDPA, HSPA, HSUPA, WCDMA
Wifi standaarden802.11b, 802.11g, 802.11n
BluetoothJa
Bluetooth versie4,0
TetheringJa
Berichten
MMSJa
Instant MessagingJa
SMSJa
E-mailJa
ChatJa
Camera
Hoofdcamera resolutie5 MP
AutofocusJa
Ingebouwde flitserJa
Tweede cameraJa
Video recordingJa
Video opneem modes720p
Flits typeLED
GeotaggingJa
Glimlach detectieJa
Tweede camera resolutie0,3 MP
Accu/Batterij
Capaciteit1700 mAh
Gesprekstijd6,7 uur
Standby tijd570 uur
Multimedia
Ondersteunde audioformatenAAC, AAC+, AMR, eAAC+, IMY, MIDI, MP3, OGG, WAV
Ondersteunde videoformatenH.263, H.264, MPEG4, RV, WMV
Beeldscherm
Beeldschermdiagonaal10,16 cm (4")
Resolutie480 x 800 Pixels
Beeldscherm typeTFT
Gewicht en omvang
Gewicht148g
Breedte6,77 cm
Diepte1,198 cm
Hoogte13,05 cm
Opslagmedia
Compatibele geheugenkaartenmicroSD (TransFlash)
Geheugenkaart32 GB
Navigatie
GPSJa
Assisted GPSJa
Oproep-management
WachtstandJa
Gesprek in de wacht zettenJa
VideobellenJa
NummerherkenningJa
LuidsprekerJa
Conferentiegesprek mogelijkJa
TrilalarmJa
Gesprekstijd timerJa
Performance
Inclusief besturingssysteemAndroid
Dual SIM supportNee
Besturingssysteem versie4,1
Proximity sensorJa
VersnellingsmeterJa

Andere Samsung GSM's