Nokia Lumia 925

Nokia Lumia 925 - Natuurlijk kunt je met de Nokia Lumia 925 bellen. Dat is de waarschijnlijk simpelste opdracht die de Android kan uitvoeren. Want dankzij het gevoelige super moderne 4.5 inch touch screen ligt de wereld in HD en AMOLED voor het oprapen. Dankzij de Orientation Sensor, de High brightness mode, Brightness controle, ClearBlack en de PureMotion HD+ worden de beelden ... Meer over Nokia Lumia 925

Expert review

Nokia Lumia 925 review

Nokia Lumia 925 – Natuurlijk kunt je met de Nokia Lumia 925 bellen. Dat is de waarschijnlijk simpelste opdracht die de Android kan uitvoeren. Want dankzij het gevoelige super moderne 4.5 inch touch screen ligt de wereld in HD en AMOLED voor het oprapen. Dankzij de Orientation Sensor, de High brightness mode, Brightness controle, ClearBlack en de PureMotion HD+ worden de beelden haarscherp en in een super kwaliteit weergegeven. De Dual-Core 1.5 GHz Qualcomm Snapdragon S4 processor ondersteunt dat door snelheid, een gave weergave van beeld en geluid en zijn groots vermogen.

Het gebruik van een Carl Zeiss lens garandeert prachtige opnames met zowel camera als video. Ook bij te weinig belichting worden de opnames van een goede kwaliteit. Dit dankzij de ondersteuning van het Windows 8 systeem en de zogenaamde “Turn the night up” feature.

Zoals dat bij een nieuwe Android hoort, heeft ook de Nokia Lumia 925 GPRS, EDGE, Wifi, Bluetooth, WLAN, USB en HSDPA Speed, werkt hij op alle netwerken, dus ook G4 optimaal en is hij desgewenst up te graden naar WP8 Amber.

Een innovatie is de zogenaamde Speelhoek. Dit is een App waar je spelletjes voor de kinderen plaats, zodat ze kunnen gamen zonder dat ze iets kunnen verstoren of verwijderen. Een absoluut unieke vondst.
Een andere nieuwigheid is de Microsoft Skydrive die het mogelijk maakt in de bestanden van jouw laptop te komen via het MSN account.

De Nokia Lumia 925 ligt goed in de hand, heeft een stevige aluminium body, is mooi qua vormgeving en met zorg afgewerkt en de tot nu toe vaak gehoorde kritiek dat er bij Nokia te weinig toegang tot Apps was, is geheel opgelost. Deze Android is letterlijk een directe concurrent van de iPhone en andere Androids. Qua prestaties blinkt hij uit, het screen en de beeldweergave zijn excellent in bediening en weergave en de navigatie verloopt soepel.

De accu zorgt voor een ruim gebruik met zijn tot 18 dagen stand by tijd en ruim 12 uur spreektijd. Via een accessoire cover kan de Nokia Lumia 925 zelfs draadloos worden opgeladen.

Er zijn heel wat functies en ondersteunende functies te noemen. Zo biedt de Nokia Lumia 925 Excel, PDF, Word, OneNote, Powerpoint. Of Gamefuncties: DirectX 11, Touch-interface, Xbox Live Hub. Maar ook Synchronisatietype: Exchange ActiveSync, bijbehorende Windows-app, bijbehorende Mac-app, Nokia foto-overdracht voor Mac. Persoonlijke beheersfuncties, zoals een agenda enzovoorts spreken voor zich. Hier is ook de Kidscorner te vinden, die bij het gebruik door de kids heel wat zorg bij pa en ma weg zal nemen.

Kortom met de Lumia 925 zet Nokia een grote concurrent neer die op de Android markt een grote speler kan worden. Hij verenigt een mooi uiterlijk met grootse prestaties en heel wat aan extra’s en nieuwigheden. Spannend? Wacht niet te lang!

Processor
Kloksnelheid1,5 GHz
ProcessorfamilieQualcomm
ProcessormodelS4
Poorten & interfaces
USBJa
USB connectortypeMicro-USB B
Netwerk
GSM frequentiebanden850, 900, 1800, 1900 MHz
3GJa
4GJa
WifiJa
4G standaardenLTE
3G standaardenWCDMA
Wifi standaarden802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n
BluetoothJa
Bluetooth versie3,0
NFCJa
Berichten
MMSJa
Instant MessagingJa
SMSJa
E-mailJa
ChatJa
Camera
Hoofdcamera resolutie8,7 MP
AutofocusJa
Ingebouwde flitserJa
Tweede cameraJa
Omvang optische sensor1/0,118 mm (1/3")
Video recordingJa
Video opneem modes1080p, 720p
Maximale beeldsnelheid30 fps
Flits typeLED
GeotaggingJa
Tweede camera resolutie1,2 MP
Accu/Batterij
Capaciteit2000 mAh
Gesprekstijd12,8 uur
Standby tijd440 uur
Continu audio afspeeltijd55 uur
Multimedia
Ondersteunde audioformatenAAC, AMR, ASF, M4A, MP3, MP4, WMA
Ondersteunde videoformaten3G2, 3GP, AVI, M4V, MOV, MP4, WMV
Ondersteunde beeldformatenEXIF, JPG
Ondersteunde documentformatenDOC, PDF, PPT, XLS
VideocompressieformatenH.264, MP4
StemcodecsAMR, AMR-NB
Beeldscherm
Beeldschermdiagonaal11,43 cm (4.5")
Resolutie1280 x 768 Pixels
Orientatie sensorJa
Beeldscherm typeAMOLED
Touch technologieMulti-touch
Touchscreen typeCapacitief
Gewicht en omvang
Gewicht139g
Breedte7,06 cm
Diepte8,5 mm
Hoogte12,9 cm
Opslagmedia
Interne RAM1024 MB
USB opslagJa
Navigatie
GPSJa
Assisted GPSJa
Electronisch kompasJa
Wifi positioneringJa
Oproep-management
WachtstandJa
Call omschakelenJa
Gesprek in de wacht zettenJa
VideobellenJa
NummerherkenningJa
LuidsprekerJa
Conferentiegesprek mogelijkJa
SnelkiezenJa
TrilalarmJa
Gesprekstijd timerJa
Performance
Inclusief besturingssysteemWindows Phone
Dual SIM supportNee
Besturingssysteem versie8
SIM-kaart typeMicroSIM
AbonnementstypeSim-lock vrij
Proximity sensorJa
VersnellingsmeterJa
OmgevingslichtsensorJa
Persoonlijke informatie managementAlarmklok, Rekenmachine, Kalender, Events herinnering, Notities, To-do list
VliegtuigmodusJa
PersonalisatieIconen, Snelkoppelingen
Microfoon muteJa
Thema'sWallpapers

Andere Nokia GSM's