Nokia 225 Duo

De Nokia 225 Duo met twee SIM kaarten kan beschouwd worden als een middenklasse gsm met de mogelijkheid om twee SIM kaarten te gebruiken. De prijzen van de abonnementen inclusief de Nokia 225 Duo telefoon kan je vergelijken op GSMPlaza.nl. De Nokia 225 Duo heeft veel weg van de iets kleinere variant, de 220. Vele mensen gebruiken liever een traditionele gsm in plaats voor een smartphone, en daarvoor is de... Meer over Nokia 225 Duo
Expert review

Nokia 225 Duo review

De Nokia 225 Duo met twee SIM kaarten kan beschouwd worden als een middenklasse gsm met de mogelijkheid om twee SIM kaarten te gebruiken. De prijzen van de abonnementen inclusief de Nokia 225 Duo telefoon kan je vergelijken op GSMPlaza.nl. De Nokia 225 Duo heeft veel weg van de iets kleinere variant, de 220. Vele mensen gebruiken liever een traditionele gsm in plaats voor een smartphone, en daarvoor is de 225 Duo van Nokia in het leven geroepen: een simpele maar vrij flexibele telefoon. Onze volledige bevindingen van de Nokia 225 Duo lees je hieronder in de uitgebreide recensie.

Nokia 225 Duo review

Het design van de Nokia 225 Duo ziet er best modern uit. Vooral de afgeronde hoeken zijn prettig afgewerkt. Aan de achterkant vinden we degelijk kunststof terug, de telefoon ligt ook prima in de hand. Zoals we gewoon zijn van Nokia is er een heuse diversiteit in kleuren, je kan de 225 Duo dan ook in een aantal verschillende combinaties terugvinden.

Het beeldscherm van een traditionele gsm is vaak een element dat fabrikanten negeren, maar gelukkig is dat bij de Nokia 225 Duo niet het geval. De grootte is 2,8 inch, waardoor we deze telefoon best als ‘groot’ kunnen bestempelen, maar dan wel in verhouding met andere mobieltjes. De resolutie bedraagt zo’n 240 op 320 pixels, scherp genoeg voor alledaags gebruik. Uiteraard werd er ook aandacht besteed aan de interface, want ook die ziet er erg soepel is. De kleurenweergave is ietwat beperkt tot 256.000 verschillende kleuren. Nokia heeft een traditioneel TN paneel gebruikt waardoor de kijkhoeken eerder matig zijn. Omdat we te maken hebben met een mobieltje is dat echter geen groot probleem.

Nokia 225 met twee SIM kaarten
Nokia 225 met twee SIM kaarten

De interface van de Nokia 225 ziet er vrij modern uit en ook analoog aan het design van het toestel: veel afgeronde hoeken. Aangezien er geen applicatiewinkel aanwezig is levert Nokia er zelf een aantal mee. Denk maar een verschillende programma’s zoals e-mail, maar ook sociale media zoals Facebook, YouTube, Twitter en Whatsapp. Je kan altijd naar je favoriete radiozender luisteren dankzij de ingebouwde FM Radio. Ook is er ondersteuning voorzien voor Bluetooth en maakt de telefoon verbinding via het 2G netwerk.

Aan de achterzijde vinden we een camera terug met een sensor van 2 megapixels. Op het eerste gezicht lijkt dat niet zo veel, maar daar ligt echter wel de maximum in de praktijk voor traditionele telefoons. Een LED flitser ontbreekt helaas. Filmpjes opnemen is mogelijk, zij het in een vrij lage kwaliteit.

Een zeer groot voordeel van een mobieltje vergeleken met een smartphone is de accuduur. De Nokia 225 Duo vormt hier geen uitzondering op, hoewel het grotere scherm de batterijduur wat naar beneden haalt. De standby-tijd van het toestel bedraagt niettemin een indrukwekkende 850 uur: de telefoon zal dus weinig aan het stopcontact moeten hangen.

Unieke eigenschappen van de Nokia 225 Duo: twee SIM kaarten en meer…

Eerst en vooral is de Dual SIM mogelijkheid een nuttige feature. Zo kan je bijvoorbeeld werk en privé helemaal gescheiden houden. Bovendien zijn veel functionaliteiten van een smartphone geïntegreerd in het besturingssysteem van de Nokia 225 Duo. Denk maar aan de applicaties voor sociale media bijvoorbeeld.

Verder is het ook vrij uniek dat er plaats is voorzien voor een MicroSD kaartje tot wel 32 gigabyte. Je eigen mediabestanden en een muziekbibliotheek bijvoorbeeld kan je prima beheren met een Micro SD kaartje.

Pluspunten

  • Erg goed mobieltje
  • Veel functionaliteiten aanwezig
  • Meegeleverde apps (Facebook, Twitter…)
  • Overzichtelijk beeldscherm
  • Prima ontwerp, modern
  • MicroSD kaartlezer
  • Twee SIM kaarten

Minpunten

  • Geen LED flitser, filmpjes in lage kwaliteit

Conclusie Nokia 225 Duo review

Als je op zoek bent naar een uitstekende traditionele telefoon met groot overzichtelijk scherm, veel functionaliteiten en de mogelijkheid om twee SIM kaarten te gebruiken, dan is de Nokia 225 zeker en vast een geschikte keus. Het prijskaartje ligt iets hoger dan bij andere gsm’s, maar de pluspunten overtreffen de minpunten.

Nokia 225 Duo vergelijken met andere telefoon met twee simkaarten

In dit onderdeel gaan we de Nokia 225 Duo vergelijken met een gelijkaardige concurrent: de Nokia 206 Duo. Het is misschien een beetje vreemd om een toestel te nemen van eenzelfde merk, maar de markt voor traditionele gsm’s is immers niet zo groot meer.

Gelijkenissen

De 225 Duo en de 206 Duo beschikken allebei over dezelfde functionaliteiten (applicaties, gelijkaardige camera, social media…) en uiteraard is er ook plaats voorzien voor twee SIM kaarten. Het ontwerp is ook gelijkaardig, hoewel de 206 hoekiger en meer ‘glossy’ is.

Verschillen

Het grootste verschil ligt in het beeldscherm. Die van de 206 is namelijk wat kleiner met een diagonaal van 2,4 inch. Dat heeft een positieve invloed op de batterijduur: de stand-by tijd van de 206 Duo is namelijk bijna dubbel zo groot als bij de Nokia 225. Wel is de Nokia 206 iets duurder en is het besturingssysteem minder overzichtelijk.

 

Processor
Poorten & interfaces
USBJa
USB connectortypeMicro-USB B
USB versie2.0
Netwerk
GSM frequentiebanden850, 900, 1800, 1900 MHz
WifiNee
BluetoothJa
Bluetooth versie3.0
Berichten
MMSJa
E-mailJa
Camera
Hoofdcamera resolutie2 MP
Video recordingJa
Accu/Batterij
Capaciteit1200 mAh
Accu typeLithium-Ion (Li-Ion)
Continu audio afspeeltijd49 uur
Continu video afspeeltijd13,5 uur
Multimedia
Ondersteunde audioformatenAAC, LPCM, MIDI, MP3, WAV
Ondersteunde beeldformatenJPG
Videocompressieformaten3GP, AVI, H.263, H.264, M-JPEG, MP4, MPEG4
StemcodecsAMR-NB, EFR, FR, HR
Beeldscherm
Beeldschermdiagonaal7,11 cm (2.8")
Resolutie240 x 320 Pixels
Gewicht en omvang
Gewicht100,6g
Breedte5,55 cm
Diepte1,04 cm
Hoogte12,4 cm
Opslagmedia
Compatibele geheugenkaartenMicroSD (TransFlash)
Geheugenkaart32 GB
Navigatie
GPSNee
Oproep-management
WachtstandJa
VideobellenNee
LuidsprekerJa
SnelkiezenJa
TrilalarmJa
Gesprekstijd timerJa
Performance
Dual SIM supportJa
SIM-kaart typeMiniSIM
AbonnementstypeSim-lock vrij
Persoonlijke informatie managementAlarmklok, Rekenmachine, Kalender, Omvormer, Opnemer

Andere Nokia GSM's