Nokia 220

Nokia 220 – De Nokia 220 is een iets duurdere traditionele gsm met een aantal interessante features. Je kan de prijzen van de abonnementen inclusief de Nokia 220  vergelijken op GSMPlaza.nl. Door de gigantische opkomst van de smartphone worden er steeds minder en minder simpele mobieltjes geproduceerd. De Nokia 220 is echter een recent toestel met het compact formaat en het prijskaartje van een gsm gecombineerd ... Meer over Nokia 220
Expert review

Nokia 220 review

Nokia 220 – De Nokia 220 is een iets duurdere traditionele gsm met een aantal interessante features. Je kan de prijzen van de abonnementen inclusief de Nokia 220  vergelijken op GSMPlaza.nl. Door de gigantische opkomst van de smartphone worden er steeds minder en minder simpele mobieltjes geproduceerd. De Nokia 220 is echter een recent toestel met het compact formaat en het prijskaartje van een gsm gecombineerd met een aantal leuke features van een smartphone. Met andere woorden, de Nokia 220 is een prima instapmodel zonder veel toeters en bellen. Je leest onze bevindingen in de uitgebreide review hieronder.

Nokia 220 review

Ondanks het lage prijskaartje is het ontwerp van de Nokia 220 best degelijk: een mooie afgeronde afwerking aan de voorkant met glossy knopjes. De behuizing bestaat uit kunststof maar ligt prima in de hand. De Nokia 220 kan je vinden in heel wat verschillende kleuren.

Het beeldscherm is voor een mobieltje vrij groot: de beelddiagonaal bedraagt zo’n 2,4 inch waardoor je de telefoon zelfs kan gebruiken om overzichtelijk te surfen of om foto’s te bekijken. De schermresolutie bedraagt 240 op 320 pixels wat best scherm is voor een traditionele gsm. Het TFT-paneel kan tot 256.000 verschillende kleuren produceren. De kijkhoeken zijn vrij slecht, maar dat is van minder belang bij een gsm.

De interface van de Nokia 220 is erg duidelijk, vlot en ziet er best goed uit. De overzichtelijke icoontjes doen ons wat denken aan het MeeGo besturingssysteem. Een aantal basisfuncties zijn uiteraard aanwezig op de Nokia 220. Bluetooth is mogelijk, en je kan zelfs internetten via het (ondertussen verouderde) 2G netwerk. Het toestel biedt ondersteuning voor FM Radio zodat je altijd naar je favoriete radiozenders kan luisteren. Uiteraard is er ook gewoon een MP3 speler aanwezig. Enkele populaire applicaties zoals Facebook, Twitter en e-mail zijn al reeds geïnstalleerd op de Nokia 220.

Aan de achterkant vinden we een vrij degelijke camera terug – voor een gsm althans. De resolutie van 2 megapixels is best prettig en hiermee kan je nog aardige beelden schieten. Filmpjes opnemen gebeurt jammer genoeg in een vrij lage kwaliteit met een resolutie van 320p. We zijn wel aangenaam verrast door de bovengemiddelde kwaliteit van de foto’s.

Bij een gsm vinden we vaak een erg grote batterij terug, en de Nokia 220 vormt daar absoluut geen uitzondering op. Op de stand-by modus kan je maar liefst een maand lang bereikbaar zijn.

In de doos vinden we naast het mobieltje ook een oplader, een setje oortjes en een handleiding terug.

Unieke eigenschappen van de Nokia 220

De telefoon beschikt over weinig verrassend unieke features. De applicaties voor Facebook en Twitter zijn wel erg welkom, zodat je ook op een goedkope gsm je sociale media kan checken.

Verder beschikt de Nokia 220 ook over een MicroSD kaartlezer zodat je bijvoorbeeld een volledige muziekbibliotheek kan plaatsen op de 220.

Pluspunten

  • Een uitstekende gsm
  • Goed design
  • Mooi, groot scherm
  • Voorgeïnstalleerde applicaties
  • MicroSD kaartjes mogelijk
  • Degelijke camera

Minpunten

  • Filmpjes opnemen gebeurt op een erg lage resolutie

Conclusie Nokia 220

De Nokia 220 is absoluut een uitstekende gsm. Je geniet van een laag prijskaartje maar je sociale media checken is bijvoorbeeld geen probleem. De camera is degelijk, maar niet van allerhoogste kwaliteit. Met andere woorden, als je op zoek bent naar een goedkoop toestel met aardig wat mogelijkheden, dan is de Nokia 220 een prima keus.

Nokia 220 vergelijken

In dit onderdeel gaan we de Nokia 220 vergelijken met een gelijkaardig toestel: de Nokia 206.

Gelijkenissen

Beide toestellen zijn uiteraard traditionele mobieltjes met weinig toeters en bellen. De schermgrootte en bijhorende resolutie zijn identiek. De mogelijkheid om verbinding te maken via 2G en Bluetooth vinden we bij beide gsm’s terug. Uiteraard is de batterijduur uitstekend. Sociale media apps zoals Facebook, Twitter en Whatsapp zijn mogelijk.

Verschillen

De camera van de 220 is ietsje beter vergeleken met de 206: 2 megapixels tegenover 1,3 megapixels. Verder zit her voornaamste verschil in de gebruikte interface. De 220 maakt gebruik van een strakke lay-out die vooral gebruiksvriendelijk en overzichtelijk is. Bij de 206 heeft Nokia een andere aanpak gebruikt: daar krijg je eerder een overzicht voorgeschoteld met allerlei notificaties. Door de beperkte schermgrootte is het laatstgenoemde echter wat ongebruiksvriendelijk.

Processor
Poorten & interfaces
USBJa
USB connectortypeMicro-USB B
USB versie1,1
Netwerk
WifiNee
BluetoothJa
Bluetooth versie3,0
Berichten
MMSJa
E-mailJa
ChatJa
Camera
Hoofdcamera resolutie2 MP
Video recordingJa
Accu/Batterij
Capaciteit1100 mAh
Continu audio afspeeltijd51,5 uur
Continu video afspeeltijd11 uur
Multimedia
Ondersteunde audioformatenAAC, MIDI, MP3, WAV
Ondersteunde videoformaten3GP, MP4
VideocompressieformatenAVI, M-JPEG
StemcodecsAMR-NB, EFR, FR, HR
Beeldscherm
Beeldschermdiagonaal6,1 cm (2.4")
Resolutie320 x 240 Pixels
Gewicht en omvang
Gewicht83,6g
Breedte5,04 cm
Diepte1,32 cm
Hoogte11,64 cm
Opslagmedia
Compatibele geheugenkaartenMicroSD (TransFlash)
Geheugenkaart32 GB
Navigatie
GPSNee
Oproep-management
WachtstandJa
Call omschakelenJa
Gesprek in de wacht zettenJa
VideobellenNee
LuidsprekerJa
Conferentiegesprek mogelijkJa
SnelkiezenJa
TrilalarmJa
Gesprekstijd timerJa
Performance
Dual SIM supportNee
SIM-kaart typeMiniSIM
AbonnementstypeSim-lock vrij
Persoonlijke informatie managementAlarmklok, Rekenmachine, Kalender
VliegtuigmodusJa
Microfoon muteJa

Andere Nokia GSM's