Nokia 109

Nokia 109 - De Nokia 109 is op het eerste gezicht een basis gsm die uiteraard goed geschikt is om lang mee te bellen en te sms'en. Deze telefoon heeft meer functies dan dat. De 109 is dan ook geschikt om op het internet te browsen omdat de telefoon is uitgerust met GPRS/EDGE ondersteuning. Men ken via de Nokia browser het internet op en ook Live Messenger, Facebook chat en bijvo... Meer over Nokia 109

Expert review

Nokia 109 review

Nokia 109 – De Nokia 109 is op het eerste gezicht een basis gsm die uiteraard goed geschikt is om lang mee te bellen en te sms’en. Deze telefoon heeft meer functies dan dat. De 109 is dan ook geschikt om op het internet te browsen omdat de telefoon is uitgerust met GPRS/EDGE ondersteuning. Men ken via de Nokia browser het internet op en ook Live Messenger, Facebook chat en bijvoorbeeld Twitter kunnen met de Nokia 109 worden gebruikt.

Hiernaast beschikt deze gsm over zowel een radio functie als over een makkelijk te gebruiken MP3 speler. De Nokia 109 beschikt over 16MB geheugen en biedt dus veel ruimte voor opslag. Er is de mogelijkheid om extern geheugen bij te plaatsen.

Java en Flash Lite worden ondersteund en apps kunnen worden toegevoegd via de Nokia store. Via de Nokia Xpress browser kan men video’s vanaf Youtube streamen, dit alles functioneert goed en is makkelijk te besturen op deze gsm.

De netwerken die worden ondersteund zijn de GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. De snelheid van het internetten met deze telefoon kan het best vergeleken worden met het internetten via een vaste telefoon. Het is mogelijk om zowel sms als mms berichten te verzenden en uiteraard kan men met de Nokia 109 gebruik maken van een tril-alarm en mp3 beltonen. De Nokia 109 beschikt niet over een camera en is dus met name geschikt voor de gebruiker die behalve de basis functies graag de mogelijkheid wil hebben om te browsen.

De visuele aspecten van de Nokia 109

Het LCD kleurenscherm van de Nokia 109 is scherp en duidelijk. Het aflezen van het scherm in direct zonlicht kan wat moeite kosten. Met een resolutie van 160 x 128 pixels geeft de Nokia 109 een perfecte beeldkwaliteit voor bijvoorbeeld het bekijken van online video’s. Het ontwerp van de Nokia 109 is doeltreffend en functioneel. Het menu is duidelijk en de besturing van deze gsm is eenvoudig en snel te begrijpen. Dit maakt van de 109 een betrouwbare en makkelijk te gebruiken gsm met goede extra functies voor de internet gebruiker.

Processor
Kloksnelheid1 GHz
ProcessorfamilieMediaTek
ProcessormodelMTK6575
Poorten & interfaces
USBJa
Netwerk
3GJa
WifiNee
3G standaardenHSDPA, HSUPA
Wifi standaarden802.11b, 802.11g, 802.11n
BluetoothNee
Bluetooth versie2,1
NFCNee
Berichten
MMSJa
Instant MessagingJa
SMSJa
E-mailJa
Camera
Hoofdcamera resolutie3 MP
Tweede cameraNee
Video recordingJa
Accu/Batterij
Capaciteit800 mAh
Continu audio afspeeltijd21,5 uur
Multimedia
Ondersteunde audioformatenAAC, AMR, ASF, M4A, MIDI, MP3, MP4, WAV, WMA
Beeldscherm
Beeldschermdiagonaal4,57 cm (1.8")
Resolutie160 x 128 Pixels
Orientatie sensorJa
Touch technologieMulti-touch
Gewicht en omvang
Gewicht77g
Breedte4,6 cm
Diepte1,48 cm
Hoogte11 cm
Opslagmedia
Interne RAM512 MB
Compatibele geheugenkaartenmicroSD (TransFlash)
Geheugenkaart32 GB
Navigatie
GPSNee
Assisted GPSJa
Electronisch kompasJa
Oproep-management
WachtstandJa
Gesprek in de wacht zettenJa
VideobellenNee
LuidsprekerJa
Conferentiegesprek mogelijkJa
TrilalarmJa
Gesprekstijd timerJa
Performance
Inclusief besturingssysteemAndroid
Dual SIM supportNee
Besturingssysteem versie4.1 Jelly Bean
SIM-kaart typeMicroSIM
AbonnementstypeSim-lock vrij
Proximity sensorJa
VersnellingsmeterJa
OmgevingslichtsensorNight mode
Persoonlijke informatie managementAlarmklok, Rekenmachine, Notities
Microfoon muteJa

Andere Nokia GSM's