Nokia 108 Duo

Nokia 108 Duo – De Nokia 108 is een no-nonsense mobieltje met het ontwerp van een smartphone. Je kan de prijzen van de abonnementen inclusief de Nokia 108 Duo vergelijken op GSMPlaza.nl. Sinds de introductie van de smartphone zijn de traditionele mobieltjes wat op de achtergrond verdwenen. De 108 Duo van Nokia is echter een recent toestel met een mooie interface en simpele features zoals een FM Radio, MP3 speler ... Meer over Nokia 108 Duo
Expert review

Nokia 108 Duo review

Nokia 108 Duo – De Nokia 108 is een no-nonsense mobieltje met het ontwerp van een smartphone. Je kan de prijzen van de abonnementen inclusief de Nokia 108 Duo vergelijken op GSMPlaza.nl. Sinds de introductie van de smartphone zijn de traditionele mobieltjes wat op de achtergrond verdwenen. De 108 Duo van Nokia is echter een recent toestel met een mooie interface en simpele features zoals een FM Radio, MP3 speler en een kleine camera. Alles wat je wilt weten over de Nokia 108 Duo vind je hieronder in onze uitgebreide review.

Nokia 108 Duo review

Uiteraard is het ontwerp van een traditionele gsm amper spannend te noemen, maar de Nokia 108 Duo mag er wel best zijn. Het toestelletje is trouwens verkrijgbaar in een assortiment van kleuren. De behuizing bestaat voornamelijk uit kunststof, aan de voorkant vinden we vooral plastic terug. De knopjes geven een goede feedback.

Het scherm is uiteraard van minder groot belang bij een mobieltje. Bij de Nokia 108 Duo heeft deze een grootte van 1,8 inch. De resolutie bedraagt 128 op 160 pixels, voldoende om kleine foto’s te bekijken en om de interface duidelijk te kunnen zien. Het scherm kan 65.000 verschillende kleuren weergeven. We hebben hier te maken met een TFT-paneel, maar omdat de Nokia 108 Duo geen smartphone is zijn de kleurenproductie en de kijkhoeken niet zo belangrijk.

De interface van de Nokia 108 is overzichtelijk, duidelijk en vlot. De gebruikte icoontjes herkennen we van het MeeGo besturingssysteem. Voor een mobieltje beschikt de Nokia 108 nog best over een aantal opmerkelijke functies. Een MP3-speler is uiteraard aanwezig, maar je kan ook naar je favoriete zender luisteren dankzij de ingebouwde FM Radio. De telefoon heeft een 3.5 mm audiopoort zodat je elke headset kan aansluiten. De Nokia 108 biedt tevens ondersteuning voor Bluetooth 3.0. Uiteraard ontbreken 3G en Wi-Fi. De interface beschikt ook over een handige ‘flashlight’ optie om het beeldscherm volledig wit te maken.

Aan de achterkant is er een vrij simpele camera geplaatst van 0,3 megapixels, oftewel VGA kwaliteit dus. Zoals verwacht zijn de foto’s niet van bijzonder goede kwaliteit, maar aangezien de 108 Duo erg goedkoop is kunnen we dat moeilijk bestempelen als een minpunt. Filmen met een kwaliteit van 320p is mogelijk, maar de kwaliteit is zeker niet denderend.

Bij een gsm vinden we vaak een erg grote batterij terug, en dat is ook met de Nokia 108 Duo ook het geval. Op de stand-by modus kan je maar liefst een maand lang bereikbaar zijn.

In de doos vinden we naast de Nokia 108 Duo zelf ook een batterij, een handleiding, de stroomadapter en een setje oortjes terug.

Unieke eigenschappen van de Nokia 108 Duo

Uiteraard mogen we niet te veel unieke eigenschappen verwachten van een gsm. Wel opmerkelijk is dat deze telefoon plaats heeft voor twee Mini SIM kaartjes. Zo kan je bijvoorbeeld werk en privé volledig gescheiden houden.

Ook opmerkelijk is de aanwezigheid van een MicroSD kaartlezer tot 32 GB. Je kan dus gemakkelijk een volledige muziekbibliotheek plaatsen in de Nokia 108 Duo.

Pluspunten

  • No-nonsense telefoon
  • Bluetooth en FM Radio
  • Mooi design
  • Goede interface
  • Twee SIM kaarten en een MicroSD slot

Minpunten

  • Videofilmpjes van camera hebben een erg slechte kwaliteit

Conclusie Nokia 108 Duo review

De Nokia 108 Duo is een uitstekende telefoon. Voor een erg licht prijskaartje krijg je een prima toestel in handen met voldoende mogelijkheden. De mogelijkheid om twee SIM kaarten én een MicroSD kaart te installeren vinden we erg interessant.

Nokia 108 Duo vergelijken

In dit onderdeel gaan we de Nokia 108 Duo vergelijken met een gelijkaardige concurrent: de Alcatel One Touch 1040.

Gelijkenissen

Beide telefoons zijn traditionele gsm’s en bieden dus weinig features aan. De schermgrootte is identiek en de batterij van zowel de Nokia 108 Duo als de Alcatel One Touch 1040 gaan lang mee. De interfaces zijn netjes en gebruiksvriendelijk.

Verschillen

De Nokia 108 Duo is iets duurder en is daardoor ook iets sterker uitgerust. Zo vinden we geen camera terug op de Alcatel, en ook de mogelijkheid om twee SIM kaarten te installeren is niet mogelijk op de One Touch 1040.

 

Processor
Poorten & interfaces
Netwerk
GSM frequentiebanden900, 1800 MHz
WifiNee
BluetoothJa
Bluetooth versie3,0
Berichten
MMSNee
Camera
Hoofdcamera resolutie0,3 MP
Ingebouwde flitserJa
Tweede cameraNee
Accu/Batterij
Capaciteit950 mAh
Continu audio afspeeltijd40,8 uur
Multimedia
Ondersteunde audioformatenAAC, MIDI, MP3, WAV
Beeldscherm
Beeldschermdiagonaal4,57 cm (1.8")
Resolutie160 x 128 Pixels
Gewicht en omvang
Gewicht70,2g
Breedte4,7 cm
Diepte1,35 cm
Hoogte11,04 cm
Opslagmedia
Interne RAM4 MB
Compatibele geheugenkaartenMicroSD (TransFlash)
Geheugenkaart32 GB
Navigatie
GPSNee
Oproep-management
WachtstandJa
Call omschakelenJa
Gesprek in de wacht zettenJa
VideobellenNee
Conferentiegesprek mogelijkJa
SnelkiezenJa
Gesprekstijd timerJa
Performance
Dual SIM supportJa
AbonnementstypeSim-lock vrij
Persoonlijke informatie managementAlarmklok, Rekenmachine, Kalender, Events herinnering, Notities, To-do list

Andere Nokia GSM's