Huawei Ascend G620S

De Huawei Ascend G620S is een zeer recente mid-range smartphone met een erg aantrekkelijk prijskaartje en indrukwekkende specificaties. De prijzen van de abonnementen inclusief de Huawei Ascend G620S smartphone kan je vinden en vergelijken op GSMPlaza.nl. Met de Ascend G620S wil het Chinese Huawei een betaalbare smartphone op de markt brengen in het middenklasse segment, die niet moet onderdoen voor duurdere smartphones. ... Meer over Huawei Ascend G620S
Huawei Ascend G620S
Expert review

Huawei Ascend G620S review

De Huawei Ascend G620S is een zeer recente mid-range smartphone met een erg aantrekkelijk prijskaartje en indrukwekkende specificaties. De prijzen van de abonnementen inclusief de Huawei Ascend G620S smartphone kan je vinden en vergelijken op GSMPlaza.nl. Met de Ascend G620S wil het Chinese Huawei een betaalbare smartphone op de markt brengen in het middenklasse segment, die niet moet onderdoen voor duurdere smartphones. Op papier zijn de specificaties van de Ascend G620S op z’n minst indrukwekkend. Een mooi en scherp scherm, goede processor, degelijke camera, 4G ondersteuning én een laag prijskaartje. Of de Huawei Ascend G620S ook echt zo’n wondersmartphone is, lees je hieronder in onze uitgebreide review.

Beschrijving van de Huawei Ascend G620S           

De telefoons van Huawei zijn doorgaans vrij voordelig, en vaak wordt er dan ook bespaard op het ontwerp. Bij de G620S vinden we het ontwerp weinig opvallend, maar de bouwkwaliteit is zeer degelijk. Onder het scherm vinden we drie capacitieve Android knopjes terug. De bouwmaterialen zijn zowel kunststof als metaal, wat de stevigheid van de smartphone alleen maar ten goede komt. De Ascend G620S ligt opvallend goed in de hand en is prima bedienaar. De maximale dikte bedraagt zo’n 8,5 millimeter, deze Huawei is dus voor een mid-range smartphone best dun.

Het scherm heeft een grootte van 5 inch meegekregen, een bovengemiddeld formaat. Die grootte wordt door velen gezien als de ‘sweet spot’, waarbij een overzichtelijk groot display wordt genomen die toch nog in je broekzak past en bedienbaar is met één hand. Huawei heeft een HD Ready resolutie van 720 op 1280 pixels gekozen, ideaal voor een voordelig model als deze. Gelukkig werd er gebruik gemaakt van een IPS paneel, wat zorgt voor uitmuntende kijkhoeken en een ongeëvenaarde kleurenweergave. Het scherm is dus prachtig, alleen jammer dat een krasbestendig laagje zoals Corning Gorilla Glass 3 ontbreekt.

De gebruikte processor is de bekende Snapdragon 410 chip uit de stallen van Qualcomm. Die beschikt over vier rekenkernen (quad-core) draaiend op een prima kloksnelheid van 1,2 GHz. De meeste applicaties en toepassingen zijn geen enkel probleem, zelfs de iets intensievere opdrachten kan de Ascend G620S prima aan. Enkel met grafisch veeleisende spelletjes zal deze Huawei het iets moeilijker hebben, maar dat kan opgelost worden door de instellingen wat de verlagen. Het Chinese merk heeft 1 gigabyte aan intern RAM geheugen voorzien, prima voor lichte multitasking. De Huawei Ascend G620S biedt ondersteuning voor 3G, 4G / LTE, Bluetooth 4.0 Low Energy, NFC, FM Radio, A-GPS en GLONASS.

Aan de achterzijde vinden we een zeer degelijke 8 megapixel camera terug met bijhorende LED flitser. De camera neemt prima kiekjes en is uiteraard ook in staat om filmpjes op te nemen in Full HD 1080p. Verder beschikt de frontcamera weer over een resolutie van 2 megapixels, ideaal voor kwaliteitsvolle selfies en videogesprekken.

Standaard krijg je 8 gigabyte aan opslagcapaciteit bij de Ascend G620S. Gelukkig kan je dat simpel en goedkoop uitbreiden met behulp van een MicroSD kaartje tot 32 gigabyte. In de doos vinden we naast het toestel zelf ook een handleiding, een oplader en een USB-kabel terug. Vrij karig dus, maar dat is natuurlijk positief voor het prijskaartje.

Unieke eigenschappen van de Huawei Ascend G620S

De Huawei Ascend G620S biedt eerst en vooral ondersteuning voor 4G / LTE. Dat komt wel vaker voor bij mid-range toestellen, maar deze smartphone is wel vrij goedkoop. Pluspunt dus!

Verder wordt de voordelige smartphone geleverd met het Android 4.4.2 KitKat besturingssysteem, de meest recente versie. KitKat is erg soepel en overzichtelijk, en voelt bovendien erg snel aan. Of er ook een update komt naar Android 5.0 Lollipop werd nog niet bekendgemaakt. Huawei gebruikt haar eigen grafische schil bovenop de standaard Android interface, Emotion UI 3.0 genoemd. Emotion gebruikt vooral simplistische icoontjes die er toch stijlvol uitzien. Het homescherm kan eventueel ingedeeld worden in vakjes voor widgets en belangrijke applicaties. Voor de rest verschilt Emotion UI weinig van het ‘kale’ Android en is het ook een vrij lichte grafische schil.

Pluspunten

  • Simpel maar degelijk design
  • Prachtig beeldscherm
  • Goede prestaties
  • Zeer degelijke camera’s
  • Android 4.4 KitKat
  • 4G / LTE
  • Prijs-kwaliteitverhouding

Minpunten

  •   Geen krasbestendig laagje aanwezig

Conclusie Huawei Ascend G620S review

De Huawei Ascend G620S is zonder meer een uitstekende smartphone met een nog betere prijs-kwaliteitverhouding. Deze telefoon biedt ongetwijfeld veel waar voor je geld: uitstekende camera’s, goede prestaties, verbinding via 4G én het draait op de meest vlotte versie van Android. Als je op zoek bent naar een redelijk grote en voordelige smartphone, dan kunnen we de Huawei Ascend G620S zonder twijfel aanraden.

Huawei Ascend G620S vergelijken

Hieronder gaan we de Ascend G620S vergelijken met een gelijkaardig model van hetzelfde merk: de high-end Huawei Ascend P7.

Gelijkenissen

Je zou wel eens kunnen zeggen dat de Ascend P7 het sterkere tweelingbroertje van de Ascend G620S is. De belangrijkste elementen zijn namelijk vrij gelijkaardig: een 5 inch beeldscherm, Android 4.4 KitKat, snelle prestaties en ondersteuning voor 4G.

Verschillen

De Ascend P7 is een high-end telefoon en is bijgevolg ook wat duurder. Wel heeft Huawei gezorgd voor een aantal upgrades t.o.v. de G620S. Eerst en vooral valt op dat de bouwkwaliteit stukken beter is, hoewel het glas redelijk vatbaar is voor vallen. Verder is de processor wat sneller en is de Ascend P7 dus meer geschikt voor grafisch intensieve spelletjes. De camera aan de achterkant beschikt over een geweldige resolutie van 13 megapixels, en de frontcamera vooraan heeft zelfs een sensor van 8 megapixels! Daarmee beschikt de Huawei Ascend P7 over de beste selfie-camera op de markt.