Acer Liquid E600

Acer Liquid E600 – De Acer Liquid E600 is een vrij voordelige smartphone maar beschikt wel over een indrukwekkend groot 5 inch IPS display. De prijzen van de abonnementen inclusief de Acer Liquid E600 smartphone kan je vinden en vergelijken op GSMPlaza.nl. Op papier is de Liquid E600 van Acer best een unieke smartphone. Het prijskaartje is namelijk vrij licht, de gebruikte onderdelen zijn best krachtig ... Meer over Acer Liquid E600
Expert review

Acer Liquid E600 review

Acer Liquid E600 – De Acer Liquid E600 is een vrij voordelige smartphone maar beschikt wel over een indrukwekkend groot 5 inch IPS display. De prijzen van de abonnementen inclusief de Acer Liquid E600 smartphone kan je vinden en vergelijken op GSMPlaza.nl. Op papier is de Liquid E600 van Acer best een unieke smartphone. Het prijskaartje is namelijk vrij licht, de gebruikte onderdelen zijn best krachtig maar vooral het grote 5 inch scherm met IPS technologie trekt alle aandacht. Is de Acer Liquid E600 een ideale voordelige smartphone met een maatje meer? Je leest het hieronder in onze uitgebreide recensie.

Acer Liquid E600 review

Hoewel het prijskaartje van de E600 vrij licht is, mag het ontwerp van deze smartphone er best zijn. Aan de voorkant vinden we voornamelijk glas terug met enkele metalen elementen aan de rand van de Liquid Z600. De capacitieve Android knopjes maken deel uit van het scherm, je vindt ze dus niet terug op de behuizing. Met een maximale dikte van 9,5 millimeter heeft de Acer Liquid E600 een gemiddelde dikte. Je kan kiezen tussen een aantal verschillende kleuren: zwart, groen en donkerrood. Het kunststof aan de achterkant ligt prima in de hand en ook over de bouwkwaliteit zijn we erg te spreken.

Dan komen we aan het belangrijkste onderdeel van de Acer Liquid E600: het beeldscherm. Die is namelijk 5 inch groot en beschikt over een resolutie van 480 op 854 pixels. Helaas heeft het merk dus bespaard op de schermresolutie. De beelden die worden weergegeven zien er namelijk niet erg scherp uit, je kan duidelijk de pixels zien. Wel uitstekend is het gebruik van een fantastisch IPS paneel, wat zorgt voor uitstekende kijkhoeken en kleurenweergaves. Een beschermend laagje bovenop het scherm om krasjes tegen te gaan ontbreekt helaas.

De gebruikte processor komt uit de stallen van chipgigant Qualcomm en het gaat hier om de bekende Snapdragon 400 chip. Die beschikt over vier rekenkernen die elk hun werk doen op een kloksnelheid van 1,2 GHz. De meeste applicaties en toepassingen zullen voor de Acer Liquid E600 geen probleem vormen. Door de lagere schermresolutie moet de processor minder rekenen en zijn zelfs de grafisch intensievere games geen probleem. We zijn aangenaam verrast door de ruime hoeveelheid werkgeheugen in de Acer Liquid E600: maar liefst 2 gigabyte. Comfortabel multitasken is dus duidelijk geen enkel probleem. Verder biedt de voordelige smartphone ondersteuning voor onder andere 3G, 4G / LTE, Bluetooth 4.0 en A-GPS.

Aan de achterzijde vinden we een vrij degelijke 8 megapixel camera terug met een bijhorende LED flitser. De sensor neemt zeer degelijke foto’s. Opnemen van video’s doet hij ook goed, maar de kwaliteit is hier wat matig. Een HDR modus ontbreekt niet. De frontcamera vooraan heeft een vrij degelijke resolutie van 2 megapixels, ideaal voor selfies en videogesprekken.

Standaard krijg je 16 gigabyte aan opslagcapaciteit tot je beschikking, maar dat kan je gelukkig uitbreiden met een MicroSD kaartje tot en met 32 gigabyte. In de verpakking vinden we ook nog een oplader, een MicroUSB kabel en een handleiding terug.

Unieke eigenschappen van de Acer Liquid E600

Opmerkelijk hier is de aanwezigheid van 4G / LTE, wat ongezien is in deze prijscategorie. Verder draait de Acer Liquid E600 op de meest recente versie van het Android besturingssysteem: KitKat 4.4. Of er ook een update komt naar het aankomende Android 5.0 Lollipop werd nog niet bekendgemaakt. Wel is KitKat erg vlot en overzichtelijk. Acer levert ook een eigen grafische schil – net zoals de meeste fabrikanten – maar verschilt gelukkig niet veel van de standaard Android interface. Dat is zeker geen minpunt, want zo blijft het allemaal overzichtelijk en vooral erg vlot.

Verder heeft Acer samengewerkt met Dolby Digital – bekend van de uitstekende geluidstechnieken. De luidsprekers zijn uitgerust met DTS technologie waardoor ze helderder en algemeen beter klinken.

Pluspunten

  • Goed ontwerp
  • Snelle prestaties
  • Prima camera’s
  • Android 4.4 KitKat is erg vlot en soepel
  • Uitbreidbaar geheugen
  • Dolby Digital geluid
  • 4G / LTE ondersteuning
  • IPS paneel zorgt voor uitstekende kijkhoeken en kleurenweergaves…

Minpunten

  • Maar de schermresolutie is ondermaats

Conclusie Acer Liquid E600 review

De Acer Liquid E600 is een prima budgetsmartphone met een overzichtelijk groot scherm. Het ontwerp is prima, de prestaties zijn uitstekend, de camera’s mogen er best zijn en het besturingssysteem is erg vlot. Bovendien is de aanwezigheid van 4G / LTE een leuke extra. Alleen jammer van de mindere schermresolutie, wat een beetje zonde is van het prachtige IPS beeldscherm. Als je kan leven met de schermresolutie en op zoek bent naar een goedkope en grote smartphone, dan is de Acer Liquid E600 zeker en vast iets voor jou.

Acer Liquid E600 vergelijken

In dit onderdeel gaan we de Acer Liquid E600 vergelijken met een gelijkaardige concurrent van hetzelfde merk: de Acer Liquid E700 Triple.

Gelijkenissen

Beide smartphones delen en vrij gelijkaardig ontwerp, en ook op gebied van prestaties zijn de Liquid E600 en de E700 Triple vrij aan elkaar gewaagd. Ook hier wordt er gebruik gemaakt van een fantastisch IPS paneel. Het besturingssysteem is Android 4.4 KitKat met een lichte grafische schil van Acer. Ook de camera’s zijn vrijwel identiek. Ten slotte kan je ook in de E700 Triple een MicroSD kaartje kwijt. Net zoals bij de Liquid E600 vinden we ook hier Dolby Digital geluidstechnieken terug.

Verschillen

Het scherm van de Acer Liquid E700 Triple is een stuk kleiner met een beelddiagonaal van 5 inch, maar gelukkig is de resolutie wel stukken beter: 720 op 1280 pixels. Verder heeft de E700 Triple plaats voor maar liefst 3 sim kaarten, vandaar de ‘Triple’ in de naamgeving. Je kan dus zonder problemen bijvoorbeeld werk en privé gescheiden houden met de Acer Liquid E700 Triple. Het prijsverschil is eerder klein.