Acer Liquid E2

Acer Liquid E2 - De Acer Liquid E1 stond vooral bekend om zijn goede geluidskwaliteit en rekenkracht. Er waren echter ook voldoende punten die nog verbeterd konden worden. Denk dan bijvoorbeeld aan de accuduur, de behuizing en de grafische aspecten. Daarom is het de grote vraag of dit ook g... Meer over Acer Liquid E2

Expert review

Acer Liquid E2 review

Acer Liquid E2 – De Acer Liquid E1 stond vooral bekend om zijn goede geluidskwaliteit en rekenkracht. Er waren echter ook voldoende punten die nog verbeterd konden worden. Denk dan bijvoorbeeld aan de accuduur, de behuizing en de grafische aspecten. Daarom is het de grote vraag of dit ook gelukt is met de Acer Liquid E2. Dit is zeker het geval geweest. De accuduur gaat bijvoorbeeld al veel langer mee dan zijn voorganger. Ook de camera op het nieuwe toestel is sterk verbeterd. Hij is alleen wel 10 gram zwaarder dan zijn jongere broertje.

De overeenkomsten en verschillen

De overeenkomsten tussen de Acer Liquid E1 en de Acer Liquid E2 ligt hem vooral in de grootte van het scherm, de resolutie daarvan, het werk- en opslag geheugen en tenslotte ook de connectiviteit. Daarnaast heeft de Acer Liquid E2 in tegenstelling tot zijn jongere broertje, bijvoorbeeld wel een 8 megapixel-camera. De accu en de processor zijn ook sterk verbeterd. En niet geheel onbelangrijk, is dat hij beschikt over het meest actuele Android systeem. De adviesprijs voor dit toestel ligt dan ook hoger dan zijn jongere broertje, namelijk op ongeveer € 225,00. Het toestel is verkrijgbaar in zowel een witte als in een zwarte kleur. Bijzonder is ook de rode speakergril. Het LCD scherm beschikt over 4,5 inch. Hij beschikt daarnaast over drie aanraak gevoelige knoppen.

De functies van de Acer Liquid E2

De kloksnelheid van de processor bedraagt 1,2 GHz. Extern kan er een geheugen worden opgeslagen van wel 32 GB. Het interne ge bedraagt 4 GB. Hij heeft een schermresolutie van 540 x 960 pixels. Tevens is hij voorzien van autofocus en flits. De NFC ontbreekt echter wel, terwijl deze bij zijn jongere broertje juist wel aanwezig was. Het toestel beschikt over een 8 megapixel camera. Het besturingssysteem bestaat uit Android 4.2.1 Jelly Bean. Hij kan daarnaast uitgebreid worden met diverse software. De accuduur gaat ook veel langer mee dan zijn voorganger. Standby zit daar wel een verschil van 50 uur tussen. Dat heeft ook invloed op de spreektijd. Deze verbetert met wel een uur. Hij is wel iets zwaarder dan zijn voorganger. Hij weegt namelijk 140 gram. Mensen die op zoek zijn naar een modern toestel dat voorzien is van veel gemakken, dan is dit toestel zeker een aanrader. Daarnaast is hij redelijk goedkoop in vergelijking met zijn concurrenten, of bijvoorbeeld de smartphone.

Processor
Kloksnelheid1,2 GHz
Poorten & interfaces
USBJa
Netwerk
3GJa
WifiJa
3G standaardenHSDPA
Wifi standaarden802.11b, 802.11g, 802.11n
BluetoothJa
Bluetooth versie3.0
Berichten
Camera
Hoofdcamera resolutie8 MP
AutofocusJa
Ingebouwde flitserJa
Tweede cameraJa
Video recordingJa
Maximale beeldsnelheid30 fps
Flits typeLED
GeotaggingJa
Tweede camera resolutie2 MP
Accu/Batterij
Capaciteit2000 mAh
Accu typeLithium-Ion (Li-Ion)
Multimedia
Beeldscherm
Beeldschermdiagonaal11,43 cm (4.5")
Resolutie540 x 960 Pixels
Beeldscherm typeIPS
Touch technologieMulti-touch
Touchscreen typeCapacitief
Gewicht en omvang
Gewicht140g
Breedte6,8 cm
Diepte9,9 mm
Hoogte13,1 cm
Opslagmedia
Interne RAM1024 MB
Compatibele geheugenkaartenmicroSD (TransFlash)
Geheugenkaart32 GB
Navigatie
GPSJa
Assisted GPSJa
Electronisch kompasJa
Oproep-management
Performance
Inclusief besturingssysteemAndroid
Dual SIM supportNee
Besturingssysteem versie4.1 (Jellybean)
Proximity sensorJa
VersnellingsmeterJa
OmgevingslichtsensorJa

Andere Acer GSM's