LG Optimus L3 II

LG Optimus L3 II – De LG Optimus L3 II is de opvolger van de populaire L3 budgetsmartphone. De prijzen van de abonnementen inclusief de LG Optimus L3 II smartphone kan je vergelijken op GSMPlaza.nl. De Optimus L3 II van LG is een compact toestel dat elk aspect van z’n voorganger probeert de verbeteren. Voor een erg klein prij... Meer over LG Optimus L3 II
Expert review

LG Optimus L3 II review

LG Optimus L3 II – De LG Optimus L3 II is de opvolger van de populaire L3 budgetsmartphone. De prijzen van de abonnementen inclusief de LG Optimus L3 II smartphone kan je vergelijken op GSMPlaza.nl. De Optimus L3 II van LG is een compact toestel dat elk aspect van z’n voorganger probeert de verbeteren. Voor een erg klein prijskaartje haal je deze smartphone in huis, maar is het toestel ook een goede keus voor instapgebruikers? Je leest het allemaal hieronder in onze uitgebreide review.

LG Optimus L3 II review

Zoals we wel vaker bij goedkope smartphones zien heeft de LG Optimus L3 II een vrij compact design. Het klein apparaat wordt gekenmerkt door een metalen laagje aan de buitenkant. Een homeknop en twee Android knopjes bevinden zich onder het scherm.

Het display is trouwens 3,2 inch groot en beschikt over een resolutie van 240 op 320 pixels. Niet bijster veel, maar begrijpelijk voor een goedkoop toestel. 3,2 inch is prima om simpel door te telefoon te navigeren, al zullen grotere webpagina’s wat moeilijker te zien zijn door de beperkte resolutie. LG heeft echter niet bespaard op het paneel: de IPS technologie zorgt namelijk voor een prima kleurenweergave en uitstekende kijkhoeken.

Als processor heeft LG een single core processor lopend op 1 GHz geïnstalleerd. Voldoende voor kleine en lichte taken en simpele applicaties zoals Facebook en Angry Birds. Echter zullen de wat moeilijkere opdrachten en grafisch intensieve applicaties minder vlot draaien op de L3 II. Er is ondersteuning voor 3G, FM Radio en A-GPS.

Achteraan vinden we een camera van 3,15 megapixels terug, zonder LED flitser. Filmen in HD is helaas niet mogelijk. Wegens het prijskaartje is er geen frontcamera aanwezig. De accu gaat een hele dag mee op middelmatig gebruik.

Er is 4 gigabyte aan opslagcapaciteit voorzien, uitbreidbaar met een MicroSD kaartje tot 32 GB.

In de doos vinden we naast de smartphone zelf ook een usb-kabel, de oplader en een snelstartgids terug.

Unieke features LG Optimus L3 II

Omdat we te maken hebben met een voordelige smartphone, kunnen we niet al te veel unieke features verwachten. Toch heeft LG een leuk extraatje geplaatst in de homeknop van de L3 II, die licht namelijk op als je een notificatie ontvangt. Bij een gemiste oproep of een sms’je bijvoorbeeld zal de rand rond de homeknop oplichten.

Standaard wordt er Android 4.1 Jelly Bean meegeleverd, een vlot en redelijk recent besturingssysteem. LG heeft hier bovenop ook een eigen grafische schil geplaatst, met de nadruk op gebruiksvriendelijkheid. De interface van LG is ook ideaal voor het iets kleinere 3,2 inch beeldscherm.

Pluspunten

  • Degelijk ontwerp
  • Mooi display met IPS paneel
  • Uitbreidbaar geheugen
  • Recent en vlot Android 4.1 besturingssysteem

Minpunten

  • Beperkte schermresolutie
  • Trage processor

Conclusie LG Optimus L3 II

De LG Optimus L3 II is een zeer goede budgetsmartphone voor instapgebruikers. Het grootste pluspunt van de Optimus L3 II is het vlotte besturingssysteem en de eigen grafische schil. Voor een klein prijsje haal je met de LG Optimus L3 II dus een klein, maar veelzijdig toestel in huis.

De LG Optimus L3 II vergelijken

In dit onderdeel gaan we de LG Optimus L3 II vergelijken met een gelijkaardige concurrent: De Samsung Galaxy Young S6310.

Gelijkenissen

Beide smartphones zijn inmiddels erg goedkoop te verkrijgen en hebben een gelijkaardige schermgrootte. De Optimus L3 II is een tikkeltje kleiner: 3,2 inch tegenover 3,27 inch bij de Galaxy Young. De processor en de camera zijn vrijwel identiek. Uitbreidbaar geheugen is mogelijk en de toestellen maken allebei gebruik van Android 4.1 Jelly Bean.

Verschillen

De meest kenmerkende verschillen zijn het ontwerp en de toegepaste grafische schil. Het ontwerp bij de Galaxy Young maakt gebruik van afgeronde hoeken en bestaat vooral uit plastic. De grafische schil van Samsung – Touchwiz genoemd – ziet er goed uit maar zorgt voor een iets minder vlotte gebruikerservaring. Van de Samsung Galaxy Young is er trouwens een variant verkrijgbaar met plaats voor twee SIM-kaarten.

Processor
Kloksnelheid1 GHz
ProcessorfamilieQualcomm
ProcessormodelMSM 7225A
Poorten & interfaces
USBJa
Netwerk
GSM frequentiebanden850, 900, 1800, 1900 MHz
3GJa
WifiJa
3G standaardenHSDPA
Wifi standaarden802.11b, 802.11g, 802.11n
BluetoothJa
Bluetooth versie3,0
Berichten
MMSJa
SMSJa
E-mailJa
Camera
Hoofdcamera resolutie3 MP
Tweede cameraNee
Video recordingJa
Accu/Batterij
Capaciteit1540 mAh
Accu typeLithium-Ion (Li-Ion)
Gesprekstijd10 uur
Standby tijd700 uur
Multimedia
Ondersteunde audioformaten3GPP, 3GPP2, AAC, AAC+, AMR, eAAC+, MIDI, MP3, MP4, WAV, WMA
Ondersteunde videoformatenH.263, H.264, MPEG4
VideocompressieformatenH.263, H.264, MPEG4
StemcodecsAMR-NB, AMR-WB
Beeldscherm
Beeldschermdiagonaal8,13 cm (3.2")
Resolutie240 x 320 Pixels
Beeldscherm typeIPS
Touchscreen typeCapacitief
Gewicht en omvang
Gewicht106,4g
Breedte6,11 cm
Diepte1,19 cm
Hoogte10,26 cm
Opslagmedia
Interne opslagcapaciteit4 GB
Interne RAM512 MB
Compatibele geheugenkaartenmicroSD (TransFlash)
Geheugenkaart32 GB
Navigatie
GPSJa
Assisted GPSJa
Oproep-management
LuidsprekerJa
SnelkiezenJa
TrilalarmJa
Performance
Inclusief besturingssysteemAndroid
Dual SIM supportNee
Besturingssysteem versie4,1
Persoonlijke informatie managementAlarmklok, Rekenmachine, Kalender

Andere LG GSM's