LG Optimus G

LG Optimus G – De Optimus G was het topmodel van LG in 2012 en kent dan ook nog steeds indrukwekkende specificaties. De prijzen van de abonnementen inclusief de LG Optimus G smartphone kan je vinden en vergelijken op GSMPlaza.nl. Met de Optimus G heeft LG een zeer capabele high-end smartphone op de markt gebracht, met specificaties waar recente toestellen jaloers op kunnen zijn. Omdat de Optimus G bijna... Meer over LG Optimus G
Expert review

LG Optimus G review

LG Optimus G – De Optimus G was het topmodel van LG in 2012 en kent dan ook nog steeds indrukwekkende specificaties. De prijzen van de abonnementen inclusief de LG Optimus G smartphone kan je vinden en vergelijken op GSMPlaza.nl. Met de Optimus G heeft LG een zeer capabele high-end smartphone op de markt gebracht, met specificaties waar recente toestellen jaloers op kunnen zijn. Omdat de Optimus G bijna twee kaartjes mag uitblazen, is het prijskaartje ook al sterk gezakt. Maar kan de LG Optimus G nog mee met de huidige smartphones van 2014? Je leest er alles over in onze uitgebreide review hieronder.

LG Optimus G review

Het ontwerp van de LG Optimus G mag er zeker zijn. Aan de voorkant vinden we voornamelijk glas terug, met onder het display een drietal onzichtbare capacitieve Android knopjes. Je merkt meteen een metalen randje op in de behuizing, wat de Optimus G wel een mooie high-end uitstraling heeft. De rest van de behuizing bestaat uit kunststof, terwijl de backcover uit plastic is vervaardigd. Niettemin ligt de LG Optimus G goed in de hand en voelt de bouwkwaliteit zeker solide aan.

Het scherm heeft een grootte van 4,7 inch meegekregen en heeft daarmee een vrij gemiddeld formaat. 4,7 inch biedt je heel wat schermoppervlakte, maar de telefoon blijft gemakkelijk bedienbaar met één hand en past zonder problemen in je broekzak. De resolutie bedraagt hier 768 op 1280 pixels, HD Ready dus. Daar zijn we erg tevreden mee, want de beelden zien er erg scherp uit. Gelukkig heeft LG ook gekozen voor een True HD-IPS + paneel, waardoor de kijkhoeken en de kleurenweergaves helemaal goed tot hun recht komen. Ten slotte werd er ook nog een laagje Corning Gorilla Glass 2 gebruikt om het display te beschermen tegen krasjes en stoten.

De processor is een heuse quad-core (vier rekenkernen) met een kloksnelheid van 1,5 GHz. Daarmee zijn de meeste applicaties en toepassingen geen enkel probleem voor de Optimus G. Enkel met de recente grafisch veeleisende games kan deze smartphone het wat moeilijker hebben, maar dan kan je eventueel de grafische instellingen wat lager zetten. Verder heeft LG maar liefst 2 gigabyte aan intern RAM geheugen voorzien, zeer opmerkelijk voor een toestel uit 2012. Multitasken verloopt erg vlot en de interface is razendsnel. De LG Optimus G biedt ondersteuning voor onder andere 3G, 4G / LTE, Bluetooth 4.0, NFC, USB On The Go, FM Radio, A-GPS, MHL en GLONASS.

Aan de achterzijde vinden we een zeer goede 13 megapixel camera terug met bijhorende LED flitser. Vanzelfsprekend kan je ermee filmen in Full HD 1080p. Ook de camera aan de voorzijde stelt niet teleur – die beschikt over een sensor van 1,3 megapixels. Prima voor selfies en videogesprekken dus.

Standaard krijg je zo’n 32 gigabyte aan interne opslagcapaciteit. Jammer genoeg is dit niet uitbreidbaar met behulp van een MicroSD kaartje, de 32 GB is dus het maximum. Wel kan je gebruik maken van externe USB Sticks, maar een MicroSD geheugenkaartje zou toch wat makkelijker zijn. In de doos vinden we naast de telefoon zelf ook nog een handleiding, een oplader en een USB kabel terug.

Unieke eigenschappen van de LG Optimus G

De camera van de achterzijde heeft een uitstekende sensor die veel meer details kan waarnemen dan de gemiddelde smartphonecamera, wat uiteraard resulteert in nog mooiere foto’s.

Verder wordt de LG Optimus G geleverd met het ondertussen verouderde Android 4.1 Jelly Bean besturingssysteem. Gelukkig staat er al meteen een update klaar naar Android 4.4 KitKat, de meest vlotte en de meest recente versie. Bovendien is KitKat ook nog eens erg gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. LG levert zoals vele andere merken ook een eigen grafische schil mee, die LG Optimus UI wordt genoemd. Optimus UI ziet er goed uit, maar is vooral licht voor de processor: zo gaat de algemene vlotheid van het toestel niet verloren.

Pluspunten

  • Goed ontwerp
  • Uitstekende prestaties
  • Prachtig beeldscherm
  • Zeer degelijke camera’s
  • Android 4.4 KitKat
  • Lager prijskaartje

Minpunten

  • Geheugen is niet uitbreidbaar

Conclusie LG Optimus G review

Als we de LG Optimus G bekijken, zouden we durven zeggen dat we met een toestel van 2014 te maken hebben. De prestaties zijn namelijk erg vlot, het scherm ziet er prachtig uit en de smartphone draait op de allernieuwste versie van Android 4.4 KitKat. De adviesprijs voor de Optimus G is nu wel heel aantrekkelijk. Als je kan leven zonder uitbreidbaar geheugen, dan kunnen we de Optimus G van LG van harte aanraden.

LG Optimus G vergelijken

In dit onderdeel gaan we de LG Optimus G vergelijken met het huidige topmodel van LG, de G3. Hoe presteert de gewone ‘G’ in vergelijking met een gelijkaardig toestel twee generaties later?

Gelijkenissen

Beide smartphones vinden we terug in de high-end categorie en zowel de G als de G3 hebben uitstekende camera’s, bieden ondersteuning voor 4G / LTE en draaien op de recentste versie van Android.

Verschillen

De LG G3 is een stuk groter geworden met een formaat van 5,5 inch. Daarbij hoort ook een extreem hoge schermresolutie van 1440 op 2560 pixels. Verder zijn de prestaties nu uiteraard wat beter, de LG G3 is een echt snelheidsbeest. Uitbreidbaar geheugen is nu wel mogelijk en er werd een extra gigabyte aan RAM geheugen geplaatst.

Processor
Kloksnelheid1,5 GHz
ProcessorfamilieQualcomm
Poorten & interfaces
USBJa
USB connectortypeMicro-USB B
Netwerk
GSM frequentiebanden850, 900, 1800, 1900 MHz
3GJa
WifiJa
3G standaardenHSPA
Wifi standaarden802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n
BluetoothJa
TetheringJa
NFCJa
Berichten
MMSJa
Instant MessagingJa
SMSJa
E-mailJa
ChatJa
Camera
Tweede cameraJa
Video recordingJa
Tweede camera resolutie1,3 MP
Accu/Batterij
Capaciteit2100 mAh
Accu typeLithium-Ion (Li-Ion)
Multimedia
Ondersteunde audioformatenAC3, eAAC+, FLAC, MP3, WAV, WMA
Ondersteunde videoformatenDIVX, H.263, H.264, MP4, WMV
Beeldscherm
Beeldschermdiagonaal11,94 cm (4.7")
Resolutie1280 x 768 Pixels
Orientatie sensorJa
Beeldscherm typeIPS
Touch technologieMulti-touch
Touchscreen typeCapacitief
Gewicht en omvang
Gewicht145g
Breedte6,89 cm
Diepte8,45 mm
Hoogte13,19 cm
Opslagmedia
Compatibele geheugenkaartenmicroSD (TransFlash)
Geheugenkaart32 GB
Navigatie
GPSJa
Assisted GPSJa
Electronisch kompasJa
Wifi positioneringJa
Oproep-management
WachtstandJa
Gesprek in de wacht zettenJa
VideobellenJa
NummerherkenningJa
LuidsprekerJa
Conferentiegesprek mogelijkJa
SnelkiezenJa
TrilalarmJa
Gesprekstijd timerJa
Performance
Inclusief besturingssysteemAndroid
Dual SIM supportNee
Besturingssysteem versie4,1
SIM-kaart typeMicroSIM
AbonnementstypeSim-lock vrij
Proximity sensorJa
VersnellingsmeterJa
OmgevingslichtsensorJa
Persoonlijke informatie managementAlarmklok, Rekenmachine, Kalender, Events herinnering, Notities, To-do list
VliegtuigmodusJa
PersonalisatieIconen, Menu, Snelkoppelingen, Widgets
Microfoon muteJa

Andere LG GSM's